Undersøkelsesbrønn 6606/4-1 S (Hoffmann) var tørr, melder Sokkeldirektoratet (Sodir).
Brønnen ble boret i utvinningstillatelse 1194 i Vøringbassenget i Norskehavet, der OMV og partnere Vår Energi og Inpex Idemitsu Norge i fjor påtraff gass i letemålene Haydn og Monn.
geo365.no: Betydelig gassfunn i Norskehavet
Haydn/Monn-letebrønnen påtraff gass i tre nivåer, og de utvinnbare ressursene ble da beregnet til 30 – 140 millioner fat oljeekvivalenter.
Funnet styrket øvre kritt som letemodell i Norskehavet, noe som kan oppmuntre selskapene til mer leting knyttet til slike mål.
Mindre oppmuntrende var imidlertid Hoffmann. Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i Niseformasjonen (øvre kritt). Brønnen påtraff et 19 m tykt sandsteinslag med moderat reservoarkvalitet og spor av gass, informerer Sodir.
I Haydn/Monn ble det påtruffet gass i Springar- og Niseformasjonene. Disse formasjonene utgjør også reservoarene for henholdsvis Irpa (utbyggingsprosjekt) og Aasta Hansteen.
Norge er Europas største leverandør av gass, og gassens andel av den totale petroleumsproduksjonen på norsk sokkel er ventet å øke i årene som kommer. Gasstransporten fra Aasta Hansteen via Polarled startet i 2018.
Rørledningen er tilrettelagt for tilkobling av eksisterende og fremtidige funn. Gassfunnet Irpa (124 millioner fat o.e.) skal etter planen settes i drift med oppkobling til Aasta Hansteen i 2026.